Hírek

Resident Evil Reboot - "Az új film azt ígéri, hű marad a játékokhoz"

A Constantin Film újabb adaptációval készül gyarapítani a folyamatosan bővülő Resident Evil filmes franchise-t. A Constantin, valamint Johannes Roberts író és rendező kedden azt közölte, hogy az új adaptáció szorosan kapcsolódik majd a Capcom klasszikus túlélő-horror játékaihoz. A történet ezúttal visszatér a kezdetekhez 1998-ba, Raccoon Citybe, ahol a borzalmak kezdetét vették azon a bizonyos sorsdöntő éjszakán.

Az ikonikus szereplőket alakító színészek között feltűnik majd többek között a Maze Runner sztárja, Kaya Scodelario, aki Claire Redfield-et fogja alakítani, Hannah John-Kamen (Ant-Man and the Wasp) mint Jill Valentine, Chris Redfield szerepében pedig Robbie Amell (Upload) lesz látható. Leon S. Kennedyt Avan Jogia (Zombieland: Double Tap) alakítja, Tom Hopper (Az Esernyő Akadémia) bújik Albert Wesker bőrébe, és természetesen William Birkin sem maradhat ki, akit Neal McDonough (Yellowstone) játszik majd.

Resident Evil Reboot -

„Ezzel a filmmel szerettem volna visszatérni a Resident Evil első két részéhez, és újrateremteni azt a rémisztő, zsigeri élményt, amelyet ezek a játékok nyújtottak számomra. Ugyanakkor, igyekeztem egy jól kidolgozott emberi történetet felépíteni egy haldokló kisvárosról, amellyel a mai közönség is azonosulni tud”, nyilatkozta Roberts, a 47 méter mélyen című film rendezője.

Robert Kulzer, a franchise producere a Constantin megbízásából szintén közreműködik majd a gyártásban James Harrissel (Tea Shop Productions) és Hartley Gorensteinnal az oldalán.

„Tucatnyi játék, hat élőszereplős film és több száz oldalnyi fan-fiction után úgy éreztük, muszáj visszatértünk 1998-ba, hogy felfedezzük Raccon Cityt, és fényt derítsünk a Spencer-kastély sötét titkaira” - mondta Kulzer.

Resident Evil Reboot -

A filmet a Sony Pictures stúdióhoz tartozó Screen Gems forgalmazza majd Amerikában. Németországban a Constantin, Kanadában az Elevation, Franciaországban a Metropolitan, a további területeken pedig a Sony Pictures Releasing Internation felel a terjesztésért. A Constantin Film vezérigazgatója, Martin Moszkowicz és Victor Hadida (Davis Film) vezető producerként csatlakoznak a projekthez.

Az előző hat Resident Evil filmet Paul W.S. Anderson írta és rendezte Milla Jovovichcsal a főszerepben, ezek összességében 1,2 milliárd dollárt hoztak a konyhára. A sorozatot a legtöbb bevételt hozó játékadaptációk között tartják számon.

OLVASÓI HOZZÁSZÓLÁSOK

Vélemény nyílvánításhoz kérlek jelentkezz be, vagy regisztrálj
Még nem érkezett hozzászólás
Ferdőződj meg Te is!