A Capcom több játékát is felújítaná a Resident Evil 2 után

A 2018-as E3 keretében a Capcom nagy bejelentést tett, miszerint a Resident Evil 2 remake-je 2019 januárjában érkezik majd. Legutóbbi pénzügyi jelentése szerint a kiadó bizakodó a játék sikerét illetően, és már most további felújítások és újrakiadások készítését tervezi.

A Resident Evil 2 várható eladásaival és a további remake lehetőségekkel kapcsolatos befektetői kérdésre válaszolva a Capcom elmondta, arra számít, hogy a Resident Evil 2 lesz pénzügyi évének egyik legjelentősebb megjelenése, amelytől milliós eladásokat remél. A kiadó továbbá megnyitotta az ajtót hasonló projektek előtt is.

A Capcom több játékát is felújítaná a Resident Evil 2 után

A Capcom a Resident Evil 2 fejlesztési költségeit illetően is nyilatkozott: „A helyszín és az alaptörténet adott volt, mi pedig mindent megtettünk, hogy a legmodernebb játékfejlesztői környezet segítségével a maximumot hozzuk ki a játékból a tartalom újraalkotása során, egy olyan költségvetéssel, amely lehetővé teszi, hogy egy Resident Evil cím megcélozhassa a globális piacot.”

A Capcom hat évvel a megjelenés után, 2002-ben dobta piacra az eredeti Resident Evil játék felújított változatát. A Resident Evil 2 remake-re ennél kicsit többet kellett várni, viszont úgy tűnik, a sorozat ezzel az epizóddal végre visszatér a horror műfajhoz.