Resident Evil 3: Nemesis

Ismertető

 

Resident Evil 3: Nemesis Resident Evil 3 vagy csak 2.5? Sokan kérdezték ezt miután végigjátszották, vagy épp csak belenéztek a játék 3. epizódjába. A kérdés bizonyos szempontból jogos volt, másfelől viszont kevésbé.

A játék 3. részével derült fény arra, hogy a Capcom-nál nem csupa zseni és tévedhetetlen ember dolgozik. Ebben a részben ugyanis, talán kicsit alacsonyabbra tették a mércét, mint az előző két epizódban. Bár véleményem szerint azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a játék első része sikeresen betört a piacra, a második pedig egy remekmű volt. Ezek után azért nem olyan egyszerű újra valami hatalmasat, elképesztőt és újat alkotni, de véleményem szerint a készítők ennek ellenére beleadtak mindent. A félreértések elkerülése véget, a játék nem lett rossz. Sőt nagyon is jó lett. Ismét találkozhatunk számos újdonsággal, mint mondjuk az egyes helyzetekben felmerülő döntésekkel, amik befolyásolják a későbbi eseményeket is. Vagy itt van a lőszerkészítés, amikor is három különféle lőporból keverhetjük ki magunknak kedvenc, vagy leginkább szükséges muníciónkat. Emellett pedig megjelennek az Epilógusok is, amik arra késztetik az elszánt játékost, hogy legalább 8-szor küzdje magát végig a játékon, hogy megtudhassa mi is történt az előző részek szereplőivel azóta.

Resident Evil 3: NemesisTehát az összképet nézve, elmondhatjuk, hogy a játék minden kritériumnak megfelel, amire a RE világ egy új részének szüksége van. Újdonságok, változtatások, érdekességek mind megtalálhatók benne, egy újabb érdekes történetbe ágyazva. Az egyetlen, amit a 3. rész szemére lehet vetni az, hogy ezúttal nincs világrengető áttörés, olyan új ötlet a játékban, amitől sokak megingathatatlan kedvencévé válik. Ennek ellenére egy abszolút kihagyhatatlan és érdekes rész, amit mellőzni komoly hiba lenne.

OLVASÓI HOZZÁSZÓLÁSOK

Vélemény nyílvánításhoz kérlek jelentkezz be, vagy regisztrálj
F3RY
F3RY #154

Ezt a részt is eltudnám viselni REMAKE kivitelben, huh a NEMESIS milyen durva lenne

The Traitor
The Traitor #153

@felix: Összeszedtem a RE3 összes térképét, ha elküldöm neked akkor mit kapok? Ingyen nyaralást vagy mit?

gombie
gombie #152

@felix: pálinkát

felix
felix #151

segítsetek már megyek a vonat felé de beomlik a föld le esek és lövöm a hernyót plusz még nagyon sötét a monitor mitcsináljak

felix
felix #150

csősztök valaki tudná a RE3 játéknak a teljes térképét összeszedni ide kel küldeni pfelix1999@gmail.hu kösz

felix
felix #149

@rofl77: cső van egy kis gond!az a baj hogy megvan az utolsó cucc a vonathoz de amikor kijövők azon az ajtón ahol eloltottam a tüzet ott van a nemesist kikerülöm akkor megyek megyek a garázsba és a vonatból kitörnek a madarak kikerülöm őket eljutok a vonathoz és GAME OVER kicsi kellet volna de a nemesis megöl.

rofl77
rofl77 #148

LOL!! Megcsináltam a 8-szor kikeverősdit kispisztolytöltényre is és ezüsttöltényeket kaptam!! Csak kár hogy nem lehet belekombinálni az EAGLE-be. :( Nem baj azért jó cucc :)

felix
felix #147

kösz rofl77

felix
felix #146

@rofl77:kősz

rofl77
rofl77 #145

Hát sok okosságot nem tudok mondani!! :) Szedd le torrentről, warezről, vagy beírod google-be hogy 'resident evil 2 pc download'!!

felix
felix #144

@rofl77:én PC-én játszok.De tudod honnan szerezhetek RE2 ingyen mert ha igen kéne mert vagy 4 éves korom óta nem játszottam vele ja és kösz a muníciós cuccot.

rofl77
rofl77 #143

Csá felix! Először is felejtsd el a kést!! Az még a zombik ellen is necces, Nemesis ellen még sotival se megyek nemhogy késsel!! MAGNUM vagy gránátvető (jeges munícióval) -- > ezt ajánlom!! Magnum töltény = CCC-s, Jeges muníció CC-s! lőpor!! Amúgy ha easy-n jácol ha hardon mindig mikor kezded a játékot van az eszköztárban két könyv egy piros megy egy kék! Asszem a pirosban van leírva hogy mit mivel és hogyan keverhecc össze!!! Amúgy min jáccod akarod jáccani a RE2-őt?? PC, PSX vagy (emulator), Gamecube??

felix
felix #142

@rofl77: tudom hogy nem ide tartozik de van eladó re2 ha van írj

felix
felix #141

ha kiröhögtök akkor írom hogy még csak 2 napja van meg a játék

felix
felix #140

@rofl77: tényleg nekem is írhatnál nekem hogy A és B töltény hogy kell összekeverni úgy hogy magnum töltény legyen.

felix
felix #139

rofl77: jó értem de én is ezt szoktam csak nálam úgy van hogy amikor ordít én nem lövöm hanem késelem de kösz a tippet

rofl77
rofl77 #138

THX Resi3rulez!! Amúgy már mindennel próbálkozam: kevertem már AAB-t, BBA-t BBB-t meg stb. Még 1x THX! :) Ja és a 2. rész után ez a kedvencem!!! Ja és még valami felix!! Taktikázni is kell néha Nemesis-nél! pl: mikor már ott vagy hogy belelőttél 1 párat én úgy szoktam csinálni hogy amíg fekszik odamegyek a háta mögé és úgy lövöm mert amíg felkel és kiordibálja magát addig már 3-4 lőszert símán bekap. És mondig legyen nálad valamilyen élettöltő. ált.-ban elég egy mixelt növényt vinni ellene de bizt ami bizt vigyél többet.

felix
felix #137

hahó valaki van hahó

felix
felix #136

hahó valaki hahó

felix
felix #135

szerintem is jó de tudjátok hogy hogyan lehet megölni asz a k×××va nemesist

gombie
gombie #134

http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/resident-evil-3-nemesis-NX7.html

gombie
gombie #133

az egyik legjobb resi!

gombie
gombie #132

nekem ez is tetszett!

Resi3rulez
Resi3rulez #131

@Rofl77. Szeva! Sima B-s lőport 8 szor Reloading Tool-lal shotgun lőszerré csinálsz és megkérdezi hogy akarsz e enhanced ammo-t csinálni. Ott rámész hogy yes, és kész is van!

rofl77
rofl77 #130

Srácok! Lenne egy kérdésem! Ha Jill-el megyek a sima játékban ki lehet-e keverni a lőporokból azt a kék shotgun töltényt, amit Mikhail-lal vaszel fel a Mercenaries módban. És ha igen mit kell összekeverni mivel? Előre is thx!! :)

suresz
suresz #129

Szerintem ezt a leírást át kéne írni, mert elégé lehúzza ezt játékot, főleg, hogy az egyik legjobb rész!

Nemesis95
Nemesis95 #128

Üdv mindenkit nincsen valakinek eladó Resident evil 3???Nagyon kéne olyan rég játszottam vele!!! előre köszönöm.

Skjonnkatt
Skjonnkatt #127

Amikor a zene jelezte hogy a közelben van az sokkal félelmetesebb volt Nemesisnél.

RE2fan
RE2fan #126

csakhogy az onnan még kijön továbbmutálódik a teste, miután lelőtted a fejét, és ő lesz a főboss.

ChrisRedfild
ChrisRedfild #125

RE2fan a resi. 3-ban Nemesis nem a savba esik bele??? amúgy szentem nem félelmetes csak hardon naon nehéz kinyírni nekem csak nagyobb fegyókkal ment

RE2fan
RE2fan #124

nos, nem akarok ünneprontó lenni, de a CAPCOM szinte háromszor is ismételt. Resident Evil 2, Mr. X, aki beleesik a lávába Resident Evil 3-ba Nemesis Resident Evil 4 az a felemás szemű csákó, a szakállas, aki a 4 elején betoppan, amikor Luis-al először talizunk. nos kisértetiesen hasonlít ez a 3 szörny egymásra főleg Mr.X és a 4-ben található csákó

Skjonnkatt
Skjonnkatt #123

Azért a címen kívül is meglehetősen erős az átfedés...

William Birkin
William Birkin #122

A filmeknek lényegében semmi köze a játékokhoz. Csupán az alapkoncepció azonos, amitől a Resident Evil nevet viselheti. Nemesis valójában egy újabb Umbrella kísérleti kudarc. Semmi több... Valóban nem a legsikeresebb RE epizód, de ettől függetlenül bizony sok embernek lehet ez valamiért a kedvenc része, és ez így is van rendjén. ;)

Skjonnkatt
Skjonnkatt #121

Nemesis elvileg az a rendőrsrác akit az első rész végén megmar egy Licker(mármint a filmben), de ha jól láttam a Capcom honlapján akkor ott csak azt irták hogy a Nemesis egy biológiai fegyverkísérlet eredménye...gondolom a filmet igazították a játék után. Szerintem amúgy egy nagy bal××sz, esküszöm jobban fétem attól a hangefektustól ami azt jelezte hogy az ajtó előtt van mint tőle(bár az a hörgő morgás meg ahogy reng a föld tényleg ijesztő). Szerintem a harmadik rész passziózni kiváló(én például imádom Jill-t abban a fehér nadrágkosztümben), de nem tartom valószínűnek hogy valaki kedvenc részeként aposztrofálná...ha mégis, akkor attól elnézést kérek.

ChrisRedfild
ChrisRedfild #120

én 14 vaok de a film bejött a játékot meg egyenesen istenítem amúgy nem értem minek a korhatár a filmen szentem 12-est talán megérdemel at eggyik az osztájtársaim bar.ok mert csak a grafikát nézik értelem 0.0% :( legjobb horrorfim szentem a rémálom az elm utcában XD

Wolverine
Wolverine #119

A feladata gondolom első sorban a STARS tagok maroknyi túlélőjének megsemmísítése lett volna. Ha a szimatom nem csal. Ezért gondolom azt hogy csak ezt a szót ismerte. Mint egy gyerek. Elsőnek ők se tudnak sokat beszélni és csak egy szót ismételnek. Valószínüleg Nemesis-nek sem volt annyira nagy kapacitású az agya. Mint egy mogyoró. :P

Stranger
Stranger #118

de mondjuk már most késő lenne ugy meg írni a játékot a film alapján mert az epizodokat össze kutyulnák! De én is amellett állok hogy ha a filmböl készült volna a játék akkor az tényleg nem lenne RE! de akkor is,hogy került a nemesis a játékba? az nincs is a történetben hogy mitörtént! és az meg a másik hogy csak annyit tud mondani hogy S.T.A.R.S És miért pont ez mondja?Biztos valami a torkán akadt!

Yutani
Yutani #117

Egy Kaptár filmből készült játék...hát nem tudom...az nem lenne Resident Evil. Egyébként előbb voltak a játékok, csak aztán a film,és egy-két dolgot aztán átemeltek a filmekből a játékokba. És hogy miért nem a játékok történetét filmesítették meg? Erre csak annyit mondok, hogy azért, mert birkák.

Stranger
Stranger #116

engem az a kérdés foglalkoztat hogy a RE (mind1 melyik részét)miért nem a film szerint csinálták meg???? vagy pedig a filmet a játék szerint!

William Birkin
William Birkin #115

Akkor foglalkozzunk vele a fórumon, kérem! Köszönöm!

Wolverine
Wolverine #114

Biztos, de a filmben az szerintem jó húzás volt. Ez egyébként, most hogy felvetettétek engem is elkezdet foglalkoztatni.

SSJ4_Leon
SSJ4_Leon #113

Na ez jó kérdés de biztosan nem az Nemesis története mint a Kaptár 2 című filmben

RE2fan
RE2fan #112

aha, kössz az infót nemesis nagyon nagy arc, annak ellenére, hogy csak hörögni tud, és annyit bír kinyőgni, hogy S.T.A.R.S. amúgy hogy lett ebből a valakiből Nemesis? ki volt eredetileg?

William Birkin
William Birkin #111

Dehogynem... A csápos Nemesis-t kinyírjuk, és leesik a fejetlen, végtaghiányos test a szemétfeldolgozóba, de ettől ő még nem hal meg, hanem a végén meglátogat minket egy darabja, ami elkezd falatozni abból a szörnyből, ami újabb, drasztikus mutációkat okoz nála. Ő Nemesis... Már nem hasonlít ekkor régi önmagára, de biztosíthatlak, hogy ellene harcolunk. ;)

RE2fan
RE2fan #110

halljátok, az a nagy szörny a végén, amit ki kell nyírni, az nem Nemesis? mert egy videóban láttam, hogy Nemesis elleni harcokat mutattak be a játékból, és ott volt az a szörnyike is, tudjátok, ahol az aksikat kell a helyére tologatni, hogy az a batár nagy cucc műköggyön?(Miért nem hívták Uri Gellert? Mondta volna MUKOGGY, szegény Nemesis sírva rohant volna el.)

Zsolesz
Zsolesz #109

Igaz,hogy nem olyan jó rész mint a 2,de nekem akkor is tetszik,ugyanúgy mint a többi resident játék.

SSJ4_Leon
SSJ4_Leon #108

úgy a jó Énis gyakran előveszem a Resiket. Tegnap a 2-őt vittem végig megint. Most a 4-et nyomom. Ha megyek valahová nyaralni a PS2-t, meg a GCt- feltétlen vinni kel hogy tudjak vele ott is játszani

iidavid
iidavid #107

Hajrá, Resi maraton lesz? az csak jó, ilyen sz@r időben úgyse lehet mást csinálni!

Kannibal
Kannibal #106

megrendeltem az 1-2-3-psx-re.. meglesz az elfoglaltságom téli szünetbe :)

RE2fan
RE2fan #105

jaja, iidavid, ez jogos. amúgy én bírom nemesis-t is!:) amúgy nekem tetszett a játék, de a 2 klasszisokkal jobb.

Ferdőződj meg Te is!